Oasen

In 2005 ziet Oasen, zoals het nu opereert in de huidige vorm, het licht. Echter, is de oorsprong van Oasen terug te vinden in 1883 in Gouda. Tegenwoordig levert het drinkwater aan grofweg 750.000 mensen. Daarnaast levert Oasen ook het water aan 7500 bedrijven en beheert het waterleidingnet in Zuid – Holland. Het bedrijf levert ongeveer 45 miljoen kubieke meter water per jaar. De naam van Oasen is af te leiden als brenger van het leven. Het waterleidingbedrijf is in publieke handen en de aandeelhouders zijn de gemeenten in oost Zuid – Holland.

Incassodata Oasen

Wat zijn de betaalmogelijkheden? Je kunt op verschillende manieren je rekening bij het bedrijf betalen. Dit kan per iDEAL, acceptgirokaart en per automatisch incasso.

Oasen incassodata
Lees alles over de Oasen water prijs

Je hebt de keuze voor een automatisch incasso per maand of per kwartaal. Kies je voor een maandelijks automatisch incasso dan valt de Oasen incassodatum ronde 5de van de maand. Kies je voor een incasso per kwartaal dan wordt het bedrag tussen de 25ste en de 1e van de maand van je rekening afgeschreven. Het is niet bekend of je de automatische Oasen incassodatum kunt wijzigen.

Eindafrekening

Wanneer je de jaarafrekening krijgt hangt af van de locatie waar je woont. Niet alle woonplaatsen krijgen de jaarafrekening in dezelfde maand. Je krijgt maar een keer per jaar een factuur van Oasen. Op deze factuur staat de belangrijkste informatie zoals je waterverbruik, de kosten van je waterbelastingen en de betaalde voorschotten.

Waterkosten

In 2023 kost 1000 liter drinkwater bij Oasen € 1,47 (incl. btw). In 2021 betaalde je bij Oasen per 1 kubieke meter drinkwater € 1,18. De prijzen zijn dus iets toegenomen in vergelijking met de eerdere jaren. In 2020 moest je per kubieke meter water € 1,17 betalen. Ook de vastrechtkosten zijn lichtelijk gestegen ten opzichte van de voorgaande jaren.

Het kan voorkomen dat je vergeet je rekening te betalen of dat je tijdelijk je rekening niet kunt betalen. Als je de rekening niet op tijd betaalt dan stuurt het waterleidingbedrijf je een herinnering. Na een tweede herinnering worden de openstaande kosten verhoogd. Kun je je rekening tijdelijk niet betalen dan kun je een regeling treffen of uitstel aanvragen.

Heb je vaker problemen met het betalen van rekeningen? Dan kan het handig zijn om te kijken hoe je beter kunt budgetteren.

Heb je andere vragen dan kun je deze vinden op de site van Oasen. Zoek je informatie over andere waterleveranciers bekijk dan eens deze waterleveranciers. Wil je je goede/slechte ervaringen die je met het bedrijf hebt delen, reageer dan hieronder.

2 gedachten over “Oasen”

  1. Ik heb een bedrag terug gestort gekregen vanwege m’n jaarafrekening. Ik zou t fijn vinden hetzelfde bedrag blijven betalen maandelijks. Bvd

  2. Oasen schrijft als je elke maand betaalt rond de 5e van de maand af. Als je eens per kwartaal betaalt, wordt het bedrag op de 25e van de maand afgeschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.