Waterleiding Maatschappij Limburg (WML)

Op 1 juli 1973 is de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) opgericht. Dit gebeurde na een fusie tussen de waterleidingmaatschappijen voor Zuid – Noord en Midden-Limburg.
Nu is de waterleidingmaatschappij verantwoordelijk voor de productie en levering van schoon drinkwater aan 500.000 huishoudens in Nederlands – Limburg.

WML is in publieke handen en de aandeelhouders zijn de 31 gemeenten en de Provincie Limburg.

Incassodata Waterleiding Maatschappij Limburg

Wat zijn de WML betaalmogelijkheden? Je kunt op verschillende manieren je rekening bij WML betalen. Dit kan door zelf het geld over te maken met behulp van iDEAL of per automatisch incasso.

Waterleiding Maatschappij Limburg incassodata
Lees alles over de WML incassodatum

De automatisch incasso is eens per 3 maanden of maandelijks. De WML incassodata zijn bij ons niet bekend. Via internetbankieren betaal je per drie maanden.
Het is niet bekend of je de automatische WML incassodatum kunt wijzigen.

Het kan gebeuren dat je niet alles in 1 keer kunt betalen. Via Mijn WML is het mogelijk om een betalingsregeling aan te vragen. Gebeurt het aan het eind van de maand vaker dat je je rekeningen niet kunt betalen? Dan kan het handig zijn om te kijken hoe je beter kunt budgetteren.

Jaarafrekening WML

Aan het einde van het jaar moet je de waterstanden doorgeven aan WML. Aan de hand van de actuele hoeveelheid liter water dat elk aansluitpunt verbruikt, en de hoogte van de vooraf betaalde termijnen, wordt bepaald of je geld terugkrijgt of moet betalen. Deze jaarafrekening wordt per post of digitaal verzonden. Op de jaarrekening kun je alle informatie terugvinden. De hoogte van de vooraf betaalde termijnen, de actuele waterstanden, de kosten van het drinkwater en de belastingen die je daarover moet betalen.

Waterkosten WML

In 2021 betaal je bij Waterleiding Maatschappij Limburg per 1 kubieke meter drinkwater € 0,76. De Belasting op Leidingwater (BoL) kost in 2021 € 0,354 per kubieke meter water. Naast de kosten van het drinkwater en de BoL, betaal je ook vastrecht en 9% btw.

Heb je andere vragen? Dan kun je de antwoorden vinden op de site van Waterleiding Maatschappij Limburg. Zoek je informatie over andere waterleveranciers? Bekijk en vergelijk dan deze waterleveranciers.

Wil je je goede/slechte ervaringen die je met Waterleiding Maatschappij Limburg hebt delen, reageer dan hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.