Bericht Vaste Lasten Juni 2015

reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering wordt maandelijks een klein bedrag afgeschreven zodat u het hele jaar door gedekt bent bij vakanties in binnen- en buitenland

Vaste lasten heten niet voor niets ‘vaste lasten’. Het zijn uitgaven die elke maand opnieuw terugkomen. Het fijne hiervan is dat je altijd voorbereid kunt zijn op deze kosten. Het nadeel is dat je iedere maand eenzelfde bedrag moet uitgeven aan deze vaste lasten. Iedereen heeft verschillende vaste lasten en er zijn ook vaste lasten die slechts eens per kwartaal geïnd worden. Hieronder bespreken we een aantal vaste lasten waar u in de maand juni mee te maken krijgt.

Zomerse vaste lasten uitgelicht

  • Uw rekening voor uw abonnement voor mobiele telefonie wordt maandelijks afgeschreven. Deze kosten kunnen variëren van slechts enkele euro’s tot ruim tientallen euro’s per maand. Let op dat je geen extra kosten buiten de bundel maakt, dit kan snel oplopen en ervoor zorgen dat je meer moet betalen dan je verwacht had.
  • Uw brandverzekering wordt hoogstwaarschijnlijk maandelijks afgeschreven. Deze verzekering zorgt ervoor dat uw woning gedekt is tegen schade bij brand, maar ook bij overstromingen of waterschade met andere oorzaken. U kunt hiernaast ook uw inboedel en spullen verzekeren, en een dekking tegen inbraak afsluiten.
  • Net als uw brandverzekering kost ook uw autoverzekering geld. Hoeveel dit is hangt erg af van welke auto u rijdt, hoe oud deze auto is, wat de conditie van het voertuig is en welke dekking u heeft afgesloten. Iedere auto moet minstens een WA autoverzekering hebben (wettelijke aansprakelijkheid). Daarnaast kan beperkt casco of volledig casco (all risk) afgesloten worden. Bij de laatste krijg je het meeste vergoed, maar deze verzekering kost dan ook meer dan de andere twee.
  • Uw reisverzekering. De zomer komt er weer aan! Voor veel mensen een goede reden om op vakantie te gaan. Mogelijk heeft u gekozen voor een doorlopende reisverzekering. In dat geval wordt mogelijk maandelijks een klein bedrag afgeschreven zodat u het hele jaar door gedekt bent bij vakanties in binnen- en buitenland. Ook is het mogelijk om een reisverzekering voor een paar maanden of alleen tijdens uw reis af te sluiten. Gaat u deze maand op vakantie en heeft u een reisverzekering? Dan zal deze maand zeker een bedrag afgeschreven worden.
  • Iedere particulier moet een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Deze zorgt ervoor dat schade aan uzelf of aan anderen vergoedt wordt. Een voorbeeld hiervan is het per ongeluk omver stoten van de vaas van de buurvrouw. De aansprakelijkheidsverzekering, ook wel WA-verzekering genoemd, wordt maandelijks van uw rekening afgeschreven.

Natuurlijk zijn dit lang niet alle vaste lasten die deze maand afgeschreven worden. Ook zijn misschien niet alle vaste lasten van toepassing op uw situatie. Bent u geïnteresseerd in meer afschrijvingsdata laat het dan hieronder weten.

2 gedachten over “Bericht Vaste Lasten Juni 2015”

  1. Peter van Aalst

    Goed geschreven artikel met zeer veel informatie over de vaste lasten van deze maand. Zelf houd ik mijn financiële situatie altijd wel goed onder controle, ik heb een overzichtje gemaakt met alle vaste baten en lasten van iedere maand. Dit kan ik iedereen aanraden, zo weet je wat je te wachten staat en komt je niet voor verrassingen te staan. Ik had voor mijn overzicht alleen geen rekening gehouden met de reisverzekering, dankzij dit artikel moest ik daar aan denken en hierdoor heb ik het even aangepast. Bedankt daarvoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.