Abonnement

Tegenwoordig kunt u bij vele organisaties en bedrijven een abonnement afsluiten. De bedoeling is dat hiermee het betalen gemakkelijker voor u wordt gemaakt: u hoeft immers niet elke keer handmatig een bedrag over te maken. Eens in de zoveel tijd schrijft de instantie gewoon een bepaald bedrag van uw rekening af.

Kranten, Tijdschriften en Online

abonnementEen voorbeeld is een abonnement op een krant of tijdschrift. Afhankelijk van het soort abonnement wordt per maand, per kwartaal of per jaar een bepaald bedrag geïncasseerd. Maar aangezien er steeds meer gedigitaliseerd wordt, is het ook mogelijk om abonnementen af te sluiten voor online diensten. Voor de digitale krant, maar ook voor diensten als Netflix en Spotify. Maandelijks schrijven zij een klein bedrag af, en in ruil daarvoor kunt u onbeperkt series kijken of muziek luisteren.

Van Telefoon en Treinabonnement…

Verder zijn er nog de mobiele abonnementen. Maandelijks betaalt u hierbij voor een bundel die u zelf heeft kunnen samenstellen. Dit kan een klein bedrag zijn wanneer u niet zoveel hoeft te bellen of internetten, maar wanneer u een grote bundel heeft, of een gratis telefoon bij het abonnement heeft gekregen, zijn de maandelijkse bedragen groter. Het zelf samenstellen van een abonnement komt steeds vaker voor. Wanneer u een ov-chipkaart bezit, heeft u talloze aanbiedingen om uit te kiezen: vrij reizen, overal of in een bepaald traject, weekend vrij of dalurenkorting. Dit is handig: zo betaalt u nooit meer dan u van plan was.

…tot Vereniging en Sportschool

Een ander voorbeeld is lidmaatschappen bij een vereniging. Hierbij wordt meestal jaarlijks in één keer een groter bedrag geïncasseerd. Een lidmaatschap kan inhouden dat u elk jaar contributiegeld betaalt, waardoor u wekelijks welkom bent bij de lokale sportschool, muziekvereniging of de naailes. Maar politieke partijen of vakbonden kunnen ook een jaarlijkse bijdrage innen bij hun leden.

Overzicht Incassodata

Het kan lastig zijn om een goed overzicht te houden van al deze abonnementen. Om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan wanneer allerlei bedragen onverwachts in één keer worden afgeschreven, kunt u op deze website veel incassodata van verschillende bedrijven vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.