Windunie

Windunie is een Nederlandse coöperatie van windmolenaars. Het heeft momenteel ruim 290 leden. De coöperatie werd in 2001 opgericht en in de loop van de jaren zijn er meerdere (dochter)bedrijven opgezet. In 2014 is besloten om al deze bedrijven onder één noemer bij elkaar te brengen: Windunie Groep B.V. ook wel bekend als Windunie.

Windunie
Screenshot van de Windunie website, met accounttoegang en informatie voor leden en geïnteresseerden.

De meeste leden van deze coöperatie zijn agrariërs die op hun land één of meer windmolens hebben staan. De energie die met deze windmolens opgewekt wordt, wordt ook wel Winduniestroom genoemd. Als je Winduniestroom wilt afnemen, dan kan dit bij je thuis geleverd worden door energiebedrijf Greenchoice. Via de website van de coöperatie kun je zien waar de windmolens precies staan in het land. Als je je bij deze coöperatie wenst aan te sluiten, kun je contact met opnemen met de klantenservice zodat je verder geholpen wordt. Windunie is te bereiken op telefoonnummer 030 753 3100

100% groene Nederlandse windenergie

De stroom van deze coöperatie wordt lokaal opgewekt en is dus 100% groene, Nederlandse windenergie. Indien je geen windenergie wilt of gewoon energiebedrijven met elkaar wilt vergelijken, dan kun je hier klikken om het overzicht te bekijken. Hier zie je dan een verzameling van verschillende leveranciers, waardoor je eenvoudig de prijzen en eventuele voorwaarden met elkaar kunt vergelijken.

Incassodata Windunie

Omdat de levering van de Winduniestroom via energiebedrijf Greenchoice geschiedt, dien je de maandelijkse energiekosten aan Greenchoice te betalen. Greenchoice schrijft het bedrag maandelijks af door middel van automatische incasso. Dit gebeurt op de 6de van de maand. Onder in de reacties tref je een overzicht aan op welke dagen dit exact vallen.

Aangezien Windunie een coöperatie is, bestaat dus de mogelijkheid om wel lid van worden, maar niet om direct energie van de coöperatie af te nemen.

Heb je opmerkingen over Windunie of wil je jouw ervaring(en) met ons en andere lezers delen? Plaats dan een reactie hieronder!

1 gedachte over “Windunie”

 1. Indien je door Windunie opgewekte stroom wenst te ontvangen, dien je dit via energiebedrijf Greenchoice te regelen. Het termijnbedrag wordt maandelijks op de 6de afgeschreven door Greenchoice automatisch.
  De incassodata voor 2023 zijn:
  – Vrijdag 6 januari
  – Maandag 6 februari
  – Maandag 6 maart
  – Donderdag 6 april
  – Zaterdag 6 mei
  – Dinsdag 6 juni
  – Donderdag 6 juli
  – Zondag 6 augustus
  – Woensdag 6 september
  – Vrijdag 6 oktober
  – Maandag 6 november
  – Woensdag 6 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.