Windunie

Windunie is een Nederlandse coöperatie van windmolenaars en heeft momenteel meer dan 200 leden. De coöperatie werd in 2001 opgericht en in de loop van de jaren zijn er meerdere (dochter)bedrijven opgezet. In 2014 is besloten om al deze bedrijven onder één noemer bij elkaar te brengen: Windunie Groep B.V. ook wel bekend als gewoonweg Windunie.

Screenshot van de Windunie website, met accounttoegang en informatie voor leden en geïnteresseerden.

De meeste leden van deze coöperatie zijn agrariërs die op hun land één of meer windmolens hebben staan. De energie die met deze windmolens opgewekt wordt, wordt ook wel Winduniestroom genoemd. Als u Winduniestroom wilt afnemen, dan kan dit bij u thuis geleverd worden door energiebedrijf Greenchoice. Via de website van de coöperatie kunt u zien waar de windmolens precies staan. Als u zich bij deze coöperatie wilt aansluiten, dan kunt u  contact met ze opnemen. Ook kunt u zo de voorwaarden opvragen en andere gewenste informatie.

De stroom van deze coöperatie wordt lokaal opgewekt en is dus 100% groene, Nederlandse windenergie. Als u geen windenergie wilt of gewoon energiebedrijven met elkaar wilt vergelijken, dan kunt u hier klikken om naar de energiepagina te gaan.  U kunt daar een overzicht vinden van Nederlandse energiebedrijven en zo eenvoudig en snel leveranciers met elkaar vergelijken.

Aangezien Windunie een coöperatie is, kunt u daar wel lid van worden, maar niet direct energie van afnemen. Heeft u opmerkingen over Windunie of wilt u uw ervaring(en) met ons en onze bezoekers delen? Plaats dan een reactie!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.