ICS Credit Card afschrijvingen bij automatische incasso

Wanneer wordt het openstaande saldo op mijn ICS creditcard geincasseerd van mijn bankrekening bij automatische incasso? Omdat dit niet op de factuur staat, daarom belde ik met ICS, onderdeel van ABN-AMRO. Ik vraag mij trouwens af of het geen vereiste voor een factuur is dat de uiterste betaaldatum vermeldt staat. Hieronder de uitgeschreven tekst van de video [4:10].

International Card Services (ABN-AMRO)

Welkom bij ABN-AMRO creditcard services.Voor al uw vragen over de abnamro creditcard toets 1. To continue in english press 2.

Medewerker (ABN-AMRO): Goedemiddag abn-amro creditcard services!

Jeroen (Incassodata): Goedemiddag, ik heb een vraag over de incassodatum van mijn creditcard. Er staat op de facturen die ik heb ontvangen, telkens een datum; de zevende van de maand. Nu vraag ik mij af… Hoe lang is nu precies de rentevrije periode van de creditcard en wanneer wordt het bedrag afgeschreven bij automatische incasso?

Medewerker: Ik ga dat even voor u bekijken, mag ik uw postcode?

Jeroen: Het gaat echt om algemene informatie, iedere maand wortd het bedrag volledig betaald, en dat gaat automatisch van de abn bankrekening.

Medewerker: Op de zevende van de maand maken wij het rekeningoverzicht aan en dan een week later incasseren wij het bedrag automatisch als er een automatische incasso is. Dus dat zal altijd op de 14e ongeveer zijn. Is er geen automatische incasso, dan moet u binnen 21 dagen betalen. De rente is pas, als u te laat betaalt. Als er volledige 100% betaloingen zijn, wordt er geen rente betaalt.

Jeroen: Dus die periode is 21 dagen?

Medewerker: Juist, maar door die automatische incasso wordt er binnen een week al geincasseerd.Mocht de automatische incasso niet lukken, dan heb je daarna nog een periode om te kunnen betalen.

Jeroen: Ja, dat snap ik, maar ik wil zelf de mogelijd hebben om dat risico te nemen. Is het mogelijk om d eincassodatum op te schuiven naar die uiterste termijn van 21 dagen?

Medewerker: Het enige dat mogelijk is als u dit wilt, is de automatische incasso om te zetten naar een handmatige overboeking.

Jeroen: Dus het is niet mogelijk om zelf die datum te kiezen?

Medewerker: In het begin geven we wel altijd de mogelijkheid om de datum te kiezen, maar daarna staat die datum vast.

Jeroen: Is dat voor alle clienten, of alleen voor abn-amro?…

Medewerker: Dat is voor alle clienten.

Jeroen: …en ook voor alle kaart typen? Dat is jammer dat dat niet flexibel is, want als er wijzigingen zijn van de datum waarop het salaris binnenkomt bijvoorbeeld, dan zou dat binnen die 21 dagen mogelijk moeten zijn? Die 21 dagen, is dat wettelijk geregeld?

Medewerker: Ja, als er daarna te laat betaalt wordt, wordt er een boete van 2% over het openstaande bedrag in rekening gebracht.

Jeroen: Ja dat begrijp ik, als er dan nog iets open staat dan wordt daar continu rente over gerekend. Ok, dus dat rekeningoverzicht wordt dus telkens aangemaakt op de zevende van de maand, en dan een week later wordt het geincasseerd?

Medewerker: Ja, dat klopt helemaal.

Reageer hier op onze ICS pagina

2 gedachten over “ICS Credit Card afschrijvingen bij automatische incasso”

  1. Could you tell me the dialing code for ? order citalopram online uk Copyright © 2013 Bleacher Report, Inc. Turner Broadcasting System, Inc. All Rights Reserved.BleacherReport.com is part of Bleacher Report – Turner Sports Network, part of the Turner Sports and Entertainment Network.Certain photos copyright © 2013 by Getty Images.Any commercial use or distribution without the express written consent of Getty Images is strictly prohibited.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.