Hengelsportvereniging

Als u in Nederland in het openbaar wilt vissen, dan dient u lid te worden van een hengelsportvereniging. Elke regio heeft een eigen hengelsportvereniging en deze verenigingen zijn de basis van de sportvisserij in Nederland. Deze verenigingen willen de sportvisserij bevorderen door jaarlijkse verschillende activiteiten te organiseren. Deze activiteiten hebben verschillende doelen, van het verbeteren van de bereikbaarheid van het viswater tot promotie en ledenwerving. Vroeger waren hengelsportverenigingen concurrenten en proberen zelf zo groot mogelijk te worden en zoveel mogelijk leden te krijgen. Tegenwoordig is dit niet meer zo. Tegenwoordig werken hengelsportverenigingen samen omdat ze allemaal dezelfde doelstelling hebben en dat op deze manier zo snel mogelijk kunnen bereiken.

Indien u lid wilt worden van een hengelsportvereniging (HSV), dan dient u contributie te betalen. De hoogte van de contributie hangt van de vereniging af en verschilt per regio. Bent u lid van een hengelsportvereniging en betaalt u per automatische incasso? Dan wordt uw contributie automatisch afgeschreven voor het einde van het jaar, meestal tussen half november en begin december. De precieze incassodatum verschilt per HSV.

Om uw VISpas op te zeggen, moet u het lidmaatschap van de hengelsportvereniging stopzetten. Vaak kan dat door het invullen van een contactformulier op de website van de visvereniging, het sturen van een email of een brief. Opzeggen van de gewone VISpas kan niet via Sportvisserij Nederland, de Kleine VISpas kunt u wel bij Sportvisserij Nederland opzeggen. De opzegdatum is voor 1 oktober van het lopende jaar, anders bent u nog een jaar contributie verschuldigd. Indien u meer informatie wilt over contributies, kunt u dit op deze pagina vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.