Engie Electrabel

Electrabel, tegenwoordig bekend onder de namen Engie Electrabel of ENGIE Electrabel, is een Belgisch energiebedrijf met GDF SUEZ als moederbedrijf. In België is Electrabel de grootste energieleverancier van het land en het bedrijf is in 1990 ontstaan door een fusie tussen Ebes, Intercom en Unerg. Het hoofdkantoor van Electrabel staat in Brussel.

In Nederland is Electrabel niet zo groot. Pas in 2001 begon Electrabel in Nederland energie te leveren. Sinds januari 2016  is Electabel in Nederland alleen nog werkzaam onder de naam Engie, dit bedrijf is net als een Electrabel een dochteronderneming van GDF SUEZ. Engie levert alleen groene energie en klanten kunnen zelf kiezen wat voor soort groene energie zij willen afnemen.

Producten Engie

Voorbeeld van de website van Engie met toegang tot account en productinformatie.

Engie biedt in Nederland 3 producten aan. Als u één of meerdere producten wilt afnemen, dan kunt u zich online via de website van Engie aanmelden of bellen met de klantenservice van het bedrijf.

  • Gas en energie
  • Zonnepanelen
  • Laadpalen

Als u andere producten wilt of energiebedrijven met elkaar wilt vergelijken, dan kunt u hier klikken om naar de energiepagina te gaan waar een overzicht van Nederlandse energiebedrijven te vinden is.

De automatische incasso van Engie vindt plaats op de 27e van de maand. Als klant kunt u niet zelf een datum kiezen.

Klanten beoordelen Engie met een 6,5. Bent u het hiermee eens? Heeft u opmerkingen over Engie of misschien wel over Electrabel of GDF SUEZ? Plaats een reactie en deel uw goede/slechte ervaringen met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.