E.ON

E.ON, of eigenlijk E.ON AG, is een Duits internationaal energiebedrijf dat in 2000 is ontstaan door een fusie van leveranciers VEBA en VIAG. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in het Duitse Essen. Vandaag de dag is het bedrijf een van de grootste beheerders van energienetwerken en energie-infrastructuur in Europa. Het is actief in meer dan 30 landen en telt in totaal ruim 33 miljoen klanten. Het bedrijf is een van de grootste dienstverleners in de wereld op het gebied van elektriciteitsvoorzieningen. De verwachting is dat het bedrijf verder zal uitbreiden als de groei blijft toenemen. Ook de stijging van het aantal zonnepanelen zorgt voor een groot deel van de groei.

In Nederland is E.ON overgenomen door Eneco, waardoor de klanten automatisch onder Eneco vallen. De stroom die deze energieleverancier aanbiedt, is groene stroom. Als extra optie kunnen klanten kiezen voor elektriciteit van 100% Nederlandse zon of 100% Nederlandse wind.

Producten

E.ON
Printscreen van de website van E.ON met toegang tot account en productinformatie.

De energieleverancier bood vier producten aan haar klanten aan. Daar E.ON in Nederland sinds 2018 door Eneco is overgenomen, kun je het beste op de website van Eneco kijken naar informatie over de geleverde producten. Indien je op zoek bent naar een andere energieleverancier, kun je op deze pagina de verschillende Nederlandse energieleveranciers vinden en vergelijken. De producten die E.ON aan haar klanten bood waren:

  • Stroom en gas
  • Cv-ketel onderhoud
  • Isolatie
  • Zonnepanelen

Incassodata E.ON

Daar deze energieleverancier niet meer actief is in Nederland, is er geen informatie beschikbaar over de incassodata van het bedrijf. Voormalige E.ON klanten die door Eneco zijn overgenomen, hebben de mogelijkheid om zelf te kiezen wanneer het maandelijks te betalen bedrag automatisch geïncasseerd wordt. Om zelf een incassodatum in te stellen, kun je als klant het beste inloggen op je account en zo de betaaldag wijzigen. Ook kun je via je account een volledig overzicht krijgen van al je betaalde facturen aan het bedrijf.

Klanten beoordeelden dit energiebedrijf met een 6,6. Ben je het hiermee eens? Was jij voorheen ook klant van E.ON? Deel hieronder in de reacties jouw opmerkingen over E.ON, de producten of de service. Plaats een reactie en deel jouw goede/slechte ervaringen met ons!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.